Адриан ликува след гола си. Снимка: Ройтерс
fallback

Атлетико Мадрид победи категорично Челси с 3:1 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига на "Стамфорд Бридж".

Така след равенството 0:0 в първия мач "Дюшекчиите" елиминираха своя съперник и се класираха за финала на турнира.

Тимът на Диего Симеоне напълно заслужено стигна до успеха, макар и мачът да не се разви по най-добрия начин за него. Фернандо Торес откри резултата за Челси в 36-та минута след пас на Сесар Аспиликуета и удар от десетина метра.

Атлетико обаче изравни точно преди почивката, след като Адриан получи непокрит пред вратата и отблизо вкара в мрежата. След почивката Диего Коста изведе испанския тим напред с гол от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него. Арда Туран пък сложи точка на спора с трети гол в 72-та минута.

Освен гола Челси не можа да организира нито една опасна атака, като схемата с шестима защитника на Жозе Моуриньо очевидно не даде резултат. Все пак сините имаха две възможности след статични положения, но удар на Джон Тери бе спасен, а Давид Луис удари греда.

Така Атлетико се класира на финала на Шампионската Лига, където го очаква градско дерби срещу Реал Мадрид, който вчера разгроми Байерн Мюнхен с 4:0.

Прочетете подробности за Челси - Атлетико Мадрид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Оракул

преди 10 години

Спонсор на Атлети дос Мадрид е Азербайджан- ленд ъф файр!!! Леле кво ги чака септември месец БГ юнаците в Баку!!! Ще си тръгнат за летището след мача с автобус 3 а може и четворката да ги закара!!!

18

До lewskar

преди 10 години

Хайде да не сравняваме Моуриньо с Кройф, че нито като философия го докарва, нито като поведение присъщо на треньор на голям клуб.

17

Анонимен

преди 10 години

Аз си помислих, че с бухалки са го трошили, иначе не кликам футболни новини.

fallback