Снимка: БОК
fallback

Неприятни прогнози за дъжд изправят на нокти всички, които имат стартове на открито през уикенда в Сочи. Още в четвъртък се очакват леки валежи, които в петък ще се увеличат значително. В събота вероятността от дъжд е 90 %, а в неделя почти 100, смятат руските метеоролози.

Точно в неделя участието си на Олимпиадата ще започне и най-голямата ни надежда в Сочи – сноубордистката Александра Жекова.

В офиса на българската делегация бащата и треньор на Сани Жекова – Виктор, поръча два чадъра, които да им осигурят малка покрита площ на старта, необходима за подготовка за бордовете, съобщава БОК.

Оттам допълват, че Виктор Жеков носи със себе си и мини палатка за лошо време, но се съмнява, че организаторите ще му позволат да я опъне на старта и затова приготвя от сега чадъри. По принцип при подобни условия Международната ски федерация позволява малко пространство, където на сухо всеки да се подготви за старта, но на Олимпиадата разпоредбите са по-строги.

От БОК категорично отрекоха информациите в някои родни медии, че Сани Жекова е отказала тренировки преди старта в неделя. Българката просто е преценила, че не си заслужава да се пробва като тестер на трасето, тъй като не иска да се подлага дори и на най-малък риск от контузии преди състезанието в неделя.

Точно по спусканията на тези тестери организаторите правят корекции по съоръжението, така че да е защитено здравето на състезателите. Така Сани ще тренира на официалното трасе по време на сводободните тренировки в четвъртък и петък.

Същевременно стана ясно, че Иван Златев отпада от състава за България за дисциплината 20 км биатлон при мъжете. Състезанието е предвидено за четвъртък от 16.00 ч. българско време.

По регламент българите в Сочи са петима, а правилникът позволява участието на четирима, тъй че един от тях остава резерва за индивидуалните стартове. Мястото на Златев сега ще заеме Мирослав Кенанов, който пропусна спринта на 10 км.

Съставът на щафетата, която е последна в програмата, ще се определи съобразно представянето в индивидуалните стартове и моментното състояние на състезателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

vrvm

преди 10 години

И днес излиза треньора на състезателя ни с шейничка и демостративно отговаря с " С тези пари - толкова". Та тези пари са 50000 лева (35000$) годишно за подготовка, и "толковата" е 38мо място от 39 участника. Значи за 4 години имаме разходи от 200000 лева за един състезател с предпоследно място. Това е безмислено и аз като данъкоплатец съм твърдо против такова разхищение. Обичам спорта, но отношението на делегацията ни, спортистите и управленците в спорта е обидно и трябват промени.

10

vrvm

преди 10 години

За тези които ще ме нападнат искам да дам за пример канадката носител на златен медал от Ванкувър в дисциплината ски свободен стил Хана Кърни, която подготовка е 50 хиляди долара годишно, а сноубордистът Джонатан Чийвър пък работи като водопроводчик във фирмата на баща си, за да може да финансира спортните си занимания. Така, че парите който отделяме не са малко, а резултатите са като на аматьори - като *** на Ямайка по бобслей, финансиран от доброжелатели.

9

vrvm

преди 10 години

Нормално е след като разходите по подготовката са за сметка на държавата е да имаме очаквания. Никъде по света пари не се дават даром и всеки очаква възвръщаемост. Само тук федерациите и спортистите искат, но не обещават нищо, което си е прахосване не средства. Доколкото си спомням миналия олимпийски цикъл държавата беше отделила за поготовка на Сани 400000 лева. Резултата една голяма нула.

fallback