11

vrvm

преди 10 години

И днес излиза треньора на състезателя ни с шейничка и демостративно отговаря с " С тези пари - толкова". Та тези пари са 50000 лева (35000$) годишно за подготовка, и "толковата" е 38мо място от 39 участника. Значи за 4 години имаме разходи от 200000 лева за един състезател с предпоследно място. Това е безмислено и аз като данъкоплатец съм твърдо против такова разхищение. Обичам спорта, но отношението на делегацията ни, спортистите и управленците в спорта е обидно и трябват промени.

10

vrvm

преди 10 години

За тези които ще ме нападнат искам да дам за пример канадката носител на златен медал от Ванкувър в дисциплината ски свободен стил Хана Кърни, която подготовка е 50 хиляди долара годишно, а сноубордистът Джонатан Чийвър пък работи като водопроводчик във фирмата на баща си, за да може да финансира спортните си занимания. Така, че парите който отделяме не са малко, а резултатите са като на аматьори - като *** на Ямайка по бобслей, финансиран от доброжелатели.

9

vrvm

преди 10 години

Нормално е след като разходите по подготовката са за сметка на държавата е да имаме очаквания. Никъде по света пари не се дават даром и всеки очаква възвръщаемост. Само тук федерациите и спортистите искат, но не обещават нищо, което си е прахосване не средства. Доколкото си спомням миналия олимпийски цикъл държавата беше отделила за поготовка на Сани 400000 лева. Резултата една голяма нула.

8

123

преди 10 години

До Мимето Миме,колективната тяга я имаше при социализма, а при демокрацията(разбирай дивия капитализъм) принципите за развитие са строг индивидуализъм, така че особено развитие не чакай- още първобитния човек го е доказал ,че колективизма е по-лесен начин на живот и развитие! Прочети малко!

7

Анонимен

преди 10 години

За да си спортист в България трябва да си достатъчно богат така че да можеш да си позволиш участие на спортно мероприятие... В БГ парите за спорт се разпределят само по висшите етажи и за спортистите остават само трохички... Разбиха базите и просто няма условия вече, може само да се надяваме да се променят нещата

6

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Средствата, които демократична българия даде за строителството на Банско , ветоша РИЛА И ДРУГИ се дадоха за строителство на хотели, ресторанти ,барове, бистро, и така базата ни за зимни спортови мина в ръцете на търговци,бакали,кръчмари,нощни заведения и прочие и с това сесложи край наорганизиран зимен спорт НО И КРАЙ НА МЕДАЛИ ОТ ОЛИМПИАДИ И ПРОЧИЕ, еЛАТЕ НОЩНО ВРЕМЕ В ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ И ЩЕ ВИДИТЕ,,КОИ ТУК СПОРТУВАТ,,

5

ABV до 3

преди 10 години

Не сме виновни ние, че се съмняваме във възможностите на нашите състезатели, а просто те така се представят като започват с оправданията!Когато човек е сигурен в себе си и възможностите си отива уверен там!

4

Анонимен

преди 10 години

Е стига де, това е май единственото момиче, което що-годе има шанс за прилично представяне. Не говоря за останалите уплашени туристчета.

3

Мима

преди 10 години

Ей заради такива нискоенергийни хейтърчета като вас България няма колективна тяга да се движи напред.

2

Анонимен

преди 10 години

Важното е да сме готови с оправданията предварително. Нямало да тренира 2 дни на пистата, да не се контузи Сандето... Ми така е, тя е отишла на туризъм, ко да тренира...

1

ABV

преди 10 години

Сането и с дъжд и без дъжд си е все тая!