Йозил е впечатлен от Дортмунд. Снимка: Ройтерс

Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил счита, че Борусия Дортмунд е станал още по-силен след продажбата на звездата си Марио Гьотце в Байерн.

"Жълто-черните" закупиха Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг за почти за същата сума, за която се разделиха с Гьотце и повечето специалисти са на мнение, че европейският клубен вицешампион е станал още по-солиден.

Именно Мхитарян вкара първия гол при победата на Дортмунд с 2:1 срещу Арсенал насред Лондон, а дни след това арменецът бе играч на мача в Рурското дерби срещу Шалке, когато записа две асистенции.

"Всяка една загуба ме ядосва, особено в домакинските мачове. Най-вече в Шампионската лига. Срещу Борусия бяхме на път да обърнем развоя на срещата, но те вкараха втори гол", сподели Йозил пред вестник "Билд".

"Дали Дортмунд е фаворит за трофея в ШЛ? Разбира се. Всеки, който може да ни победи на наш терен е сред фаворитите. Борусия имаше силен състав и през миналия сезон, но според мен през този сезон Дортмунд е още по-добър. Отборът е доста добре обигран."

"Няма да бъда допълнително мотивиран да изляза на терена на Дортмунд, все пак минаха цели 6 години, откакто напуснах Шалке. Това вече няма значение. Мачовете от Шампионската лига са достатъчен стимул."

"Нямам представа дали Борусия Дортмунд или Байерн Мюнхен е по-добър, защото гледам твърде малко двубои от Бундеслигата."

"Честно казано, в Арсенал всяко нещо ми доставя удоволствие - треньорът, съотборниците ми, животът в Лондон. Там наистина се чувствам много добре. И част от всичко това са и пасовете на Томаш Росицки."

"Защо да не спечеля Висшата лига с Арсенал? Всеки, който води с пет точки след първите 10 кръга притежава качествата да триумфира с титлата", завърши Йозил.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase