Снимка: БГНЕС

Делегатът на баража за място в квалификациите на Лига на конференциите между ЦСКА и ЦСКА 1948, който завърши при резултат 0:2 – Христо Ботев, е бил ударен по дясната скула, съобщи комисар Лъчезар Колев от СДВР.

Петима души са арестувани след безредиците, които се случиха в петък вечер на Националния стадион "Васил Левски". Очаква се ЦСКА да получи сериозно наказание от Дисциплинарната комисия, след като част от организираните привърженици на тима навлязоха на терена и прекратиха временно двубоя.

Служители на реда пострадаха, след като бяха замеряни с различни предмети. Пострада и техника на телевизията, излъчваща срещата.

"СДВР имаше ангажимент само към гостуващия отбор. Към домакина нямахме подобен ангажимент и видяхте, че фенове от сектор Г нахлуха на терена. Заради това ние трябваше да се намесим и приберем футболистите, съдиите и официалните лица в тунела", заяви Колев пред Нова Телевизия.

"Има двама пострадали служители на полицията. И двамата са с наранявания на коляното. Арестувани са пет човека. Има заведено досъдебно производство. Още през нощта беше задействана работата. Нямам точна информация дали те имат минали криминални прояви. Ние изпълнихме задълженията си както трябва. Ангажиментът за охраната на публиката на домакините беше поверена на охранителна фирма. Видя се, че не успя да се справи. Феновете, когато видяха, че няма да им бъде попречено, нахлуха безпрепятствено на терена. Имаме информация, че представител на БФС – делегатът на мача, е ударен по дясната скула на почивката. Нанесени са поражения по стадиона. Откъртени са огради, седалки и бетонни парчета", завърши комисарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase