Ван Перси ликува след като за пореден път е вкарал срещу Астън Вила. Снимка: Гети

С хеттрик на Робин ван Перси Манчестър Юнайтед победи с класическото 3:0 Астън Вила в мач от 34-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Така "Червените дяволи" си гарантираха предсрочно титлата, четири кръга преди края на първенството. Вторият Манчестър Сити има мач по-малко, но изостава на 16 точки и вече дори и на теория не може да защити титлата си от миналия сезон.

Успехът на Юнайтед бе двойно по-сладък, тъй като спечелвайки титлата те детронираха именно "шумните съседи" от Манчестър Сити.

Същевременно те подобриха собствения си рекорд за най-много титли в Англия, като това е тяхната 20-та шампионска титла. По ирония на съдбата, с основна заслуга за нея бе Робин ван Перси, който носи фланелка точно с номер 20.

С трите си гола пък холандецът почти със сигурност си гарантира и голмайсторския приз на първенството, защото събра 24 гола и изпревари с един Луис Суарес. Уругваецът почти със сигурност ще бъде наказан до края на първенството и няма да може да увеличи сметката си, а третият Гарет Бейл е далеч назад с 18 гола.

 

Подробности за мача прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase