Григор Димитров и Анди Мъри. Снимка: Reuters
fallback

Първата ни ракета Григор Димитров изигра много силен мач срещу Анди Мъри на финала в Бризбейн, Австралия, но въпреки това не успя да спечели отличието.

Британецът надви младия българин в два сета - 7:6(0), 6:4 и по този начин се поздрави с титлата от силния турнир на австралийска земя.

21-годишният Димитров демонстрира страхотна игра в повечето моменти от мача и бе близо до спечелване на първия сет, а и във втория имаше доста добри шансове.

В първата част Григор водеше над Мъри с 5:2, след като стигна до ранен пробив, а при 5:3 нашето момче сервираше за мача.

Мъри обаче съумя да върне пробива и в крайна сметка докара нещата до тайбрек.

Там британецът бе безкомпромисен и разби хасковлията на нула, като по този начин си осигури и сет преднина.

Във втория сет обаче Григор отново показа характер и проби Мъри при 4:3, но веднага след това британецът върна пробива, а при 5:4 направи нов такъв и спечели мача и турнира.

Финалът на Гришо е исторически, тъй като за пръв път българин се класира за състезание от календара на АТП.

Въпреки загубата на финала цяла България може да се гордее с Димитров, който се представи много силно срещу олимпийския шампион.
 

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

пепо

преди 11 години

да вземе да научи български, стига се е излагал

62

Шикългрубер

преди 11 години

Толкова си може нашето момче.Не са му виновни нито съдиите, нито лайнсмените нито случайността.

61

Анонимен

преди 11 години

ех аман....що не му дадоха на Мъри някакви пари от държавният бюджет ...сега щеше да може да пишете с дни и месеци за "нашето момче" :)) и да ни убеждавате колко е добър и какъв сваляч и е..ч е ,и какво ли ощеразберете *** такива ,по добре го оставете да си играе човека и ако постигне нещо наистина голямо тогава пишете а не както от 4-5 години само глупости и напъни пазарски ...доста ми е любопитно дали Мария Шарапова знае ,че е спала с Гришо писнахте ни с тези "ваши момчета"...аман

fallback