Йордан Йовчев и Ралица Милева получиха лъвчета за късмет на изпроводяк. Снимка: БТА
fallback

"Не съм тръгнал на екскурзия, а да представя България достойно в Лондон. Мечтая за финал, но ако спечеля медал ще е велико", заяви легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев преди да замине за шестата си Олимпиада.

Знаменосецът на родната делегация за откриването на Летните игри, стартиращи следващият петък, беше изпратен с останалите от групата по спортна гимнастика от Националния стадион "Васил Левски" заради засилените мерки за сигурност на летище София, свързани с терористичния атентат в Бургас.

Oще по темата

По традиция спортисти и треньори получиха плюшени лъвчета за късмет.

Четирикратният световен шампион е убеден, че българските олимпийци могат да вземат минимум 4 медала в Лондон. Той залага на борбата, Мария Гроздева и смесената ни двойка в тениса Цветана Пиронкова/ГригорДимитров.

Джуги успокои българите, че няма повод  да се притесняват заради афера с допинг, той и представителката ни при жените в спортната гимнастика Ралица Милева имат официален документ, че са чисти.

"Достойно е да носиш българския флаг. Дано да повлияе положително на цялата българска делегация", допълни Йовчев.

Единствената ни представителка в бадминтона Петя Неделчева и нейният треньор Орлин Цветанов пък тръгват утре за третото си участие на Олимпийските игри.

Националките ни по художествена гимнастика също летят утре, но за Франция, където ще са на лагер.

Междувременно стана ясно, че леглата, на които ще спят Йовчев и останалите ни олимпийци са обявени за продан. Цената им е по 100 лева всяко, но доставката може да бъде направена едва през октомври.

Леглата пристигат със съответния сертификат, че са използвани в Олимпийското село по време на игрите.

Креватите няма да са поименни, така че няма гаранция, че клиентът си е поръчал леглото на Юсеин Болт или Майкъл Фелпс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

България

преди 11 години

Спаси Господи и сохрани !

36

Анонимен

преди 11 години

ГОЛЯМ БЪЛГАРИН!!!УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСПЕХ УСП

35

за Витков!

преди 11 години

Поклон ! За мен този човек е символ на олимпийският дух ! Вдъхновяващ , боец въпреки всичко и всички има какво да учат от него всички настоящи и бъдещи БГ спортисти! Успех и дано постигне целите си!

fallback