В понеделник ще се разбере дали Мартин Стоев ще поеме отново националите. Снимка: Булфото

Кашата във волейбола ни е пълна. Казусът за нов национален селекционер претърпя пълен обрат за часове, след като в първите минути от началото на Общото събрание на федерацията вчера в Правец бе оповестено, че Мартин Стоев поема отбора.

В неговия край президентът Данчо Лазаров заяви, че има дезинформация и новият наставник ще бъде обявен в понеделник. От централата ще избират между Мартин Стоев, Пламен Константинов и Камило Плачи.

Абсолютен фаворит за поста остава Стоев. В сряда е имало среща с петимата основни състезатели, които останаха в София и не пътуват за мачовете от Световната лига в Аржентина - Владимир Николов, Тодор Алексиев, Андрей Жеков, Теодор Салпаров и Николай Николов.

Те са показали готовност да играят за България при Стоев. Въпреки това в управата на федерацията Стоев явно среща опозиция и е нужно време за допълнителни совалки. Според друга версия още се търси път към съгласието на Матей Казийски да се върне в националния.

Възможно е той да го направи, ако треньор стане Плачи. На италианеца му е било предложено да бъде помощник на Мартин. Радостин Стойчев пък смята, че ако Плачи е добре със здравето, спокойно може да стане и първи наставник.

Шефът на централата Данчо Лазаров отново бе категоричен, че няма как да подаде оставка. Такава и не му бе поискана от форума.

В Правец пристигна и вицепрезидента на Европейската конфедерация Александър Боричич, който похвали ръководството на федерацията за отличната организация на двете олимпийски квалификации.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase