Христо Стоичков Снимка: Булфото
fallback

Треньорът на Литекс Христо Стоичков не обърна голямо внимание на разгромната победа на своя Литекс с 6:2 над Локо (Пд) след края на последния мач за ловчанлии в А група за този сезон.

След мача стана ясно, че бизнесменът Гриша Ганчев се отказва от отбора и тимът занапред ще разчита основно на юноши и млади играчи.

Камата отдели повече време за нападки към президента на БФС Борислав Михайлов и съвети към вътрешния министър Цветан Цветанов.

Стоичков обяви, че никога не чака помощ от други отбори, визирайки провала на Литекс в опита за класиране в евротурнирите. Литекс остана пети и няма да играе в Европа през новия сезон, а треньорът на ловчанлии обвини други клубове, че взимат пари и уреждат мачове.

„Не чаках помощ от никого, аз помощ не чакам. Когато си добър, трябва да побеждаваш на терена. Някои предадоха най-добрия си приятел. Когато влизаш в комбинации, на някои хора им стана ясно, че е много по-лесно да вземеш пари. Докато Боби Михайлов е в БФС, това ще е реалността. Рибата мирише от главата, не от опашката. Когато си се насрал пред цяла България и пред целия свят, трябва да има промяна.”, колоритно завърши атаката носителят на „Златната топка”.

Oще по темата
Стоичков не разкри дали остава треньор на Литекс и през новия сезон, но призова Гриша Ганчев да не бъде наказван за нередностите в неговите фирми, защото дава най-много пари за родния футбол.

„Днес е последният ден за първенството. Оттам нататък имаме да решаване много проблеми”, сподели очевидното той. „Ситуацията е тежка и с нашия президент Гриша Ганчев. Призоваваме вътрешния министър Цветан Цветанов да сложи малко стерилните ръкавици, ако го е страх да пипа във футболния съюз, да бръкне в катрана, където има много за оправяне в българския футбол. Защото не можеш да нараниш човека, който най-много е дал за българския футбол.", посъветва Камата пред TV7.

За мача с Локо (Пд) Стоичков каза най-малко, защото победата с 6:2 се оказа без значение. „Доволен съм. Агресивна игра, търсехме победата от начало до край, но бяхме зависими от другите мачове - Монтана – Черноморец и Лудогорец – ЦСКА. Когато имаш цел и не е изпълнена, това тежи. Оттук нататък предстои много работа, много отговорност от всеки и ще се реши кой ще продължи напред.”

Още новини от българския футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

прасчо

преди 11 години

Кво стана Малкото Михайлов от катастрофата на входа на София? 80% е бил,20 % не е бил.....и ква стана тя накрая 80 не повече от 20....Ай сиктир и полицията ти!!!! ДАНО НЯКОГА НЯКОЙ СИНКОВЕЦ БЛЪСНЕ ВАШИТЕ ДЕЦА,ВСИЧКИ ТИЯ,КОИТО ГО ПРИКРИВАТЕ !!!

79

Анонимен

преди 11 години

Стоичков беше един много добър футболист.Той получи златен шанс от съдбата да развие таланта си в един от най-добрите европейски клубове. Извън футболната си кариера е пълен ***.Изключително *** и арогантен, пръв приятел с Жоро Илиев и куп други мутри.Докато преди време плюеше България и говореше,че ще идва тук само на лов,сега е неудържим.Явно с Борисов си паснаха по манталитет и сега иска всичко.Май се точи да седне на стола на Михайлов.

78

Анонимен

преди 11 години

Муспи :) , пак глупости ръсиш. КАкво става в кухнята на Подуене? Нещо ново за Батков, Сираков, Гонзо и цялата сюрия?

fallback