Иван Бандаловски подминава Владислав Романов. Снимка: Bulphoto

ЦСКА постигна победа с 1:0 над Славия и направи нова важна крачка към шампионската титла. Единственото попадение в мача заби Станислав Костов в началото на второто полувреме.

Армейците надиграха домакините, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха едно от тях, заслужено взеха трите точки и вече са на шест пункта пред Лудогорец и на цели 13 пред Левски.

Славия определено разочарова. "Белите" заложиха на защитна тактика в началото, но допуснаха елементарни грешки и бяха наказани, след което се опитаха да стигнат до изравняването, но нямаха късмет.

Срещата започна много здраво с атаки и към двете врати, но ЦСКА можеше да вкара още в 10-ата минута. Тогава Жуниор Мораеш напредна отляво и стреля остро, но топката мина до дясната греда на Славия.

Четири минути по-късно Жуниор Мораеш бе изведен сам срещу Емил Петров, но вратарят много предвидливо излезе и със сетни усилия успя да избие топката.

В 21-ата минута Влади Златинов изведе Георги Христов сам срещу Райс Мболи, но Пламен Крачунов успя да го блокира и да предотврати сигурен гол. Последва мощна тупалка на Антон Карачанаков, но в аут. В 34-ата минута Славия удари гредата зад Райс Мболи.

Златинов изстреля страховит шут от дъгата на наказателното поле, но топката се отби от горната греда и излезе в аут. До края на срещата ЦСКА натисна и изпусна две невероятни положения.

В 40-ата минута Антон Карачанаков намери Тодор Янчев в малкото наказателно поле и той вместо да вкара, стреля неточно в аут. Малко по-късно пък Жуниор Мораеш първо стреля в тялото на Емил Петров, а после се замота и изпусна на празна врата.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Славия. Петър Димитров проби мощно по дясното крило, последва шут от малкото наказателно поле, но Райс Мболи спаси. В 50-ата минута ЦСКА вкара.

Жуниор Мораеш бе изведен отдясно и върна технично топката на дузпата, където Слави Костов с отсечен шут опъна мрежата за 0:1. Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена.

ЦСКА контролираше срещата и не даваха никакви шансове на домакините. В 73-ата минута Станислав Костов проби по дясното крило, последва центриране в наказателното поле на Славия към Жуниор Мораеш, но Живко Желев се намесва и изчисти топката.

Две минути по-късно Слави Костов се озова сам срещу Емил Петров, но стреля в аут. В 78-ата минута пък Жуниор Мораеш изстреля мощен шут от границата на наказателното поле, но прати топката в дясната греда на Славия.

До края не се случи нищо интересно и ЦСКА заслужено взе победата.

Още футболни новини от България четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase