Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото
fallback

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

БГ

преди 12 години

Нали си имаме стадион "Васил Левски". Защо ни е друг? Какво ще стане с "Васил Левски"?

108

жалки чички

преди 12 години

Някой казаха че щели да се отворят работни места-хахахахах...Всичко ще е решено предварително,няма да има честен конкурс,нали се сещата,ще се даде на някой наш,че после нашия да преведе някой милион,ей тъй от нищото..Даже съм сигурен че фирмата изпълнител е уникалната Главбулгарстой,която строй 10 години националния,и вижте го на ко прилича,а са похабени пари за нещо доста по-приятно,ама няма как..Затова казвам че много хора са незаслужили да забогатяват по този мръсен начин.алъш-вериш..

107

Венелин

преди 12 години

Тази зала е пълна недомислица (като всичко на герб)! Може ли да се прави голяма зала, а да не става за лека атлетика?! Това е най-популярния спорт след футбола, а и в него имаме успехи повече от волейбола, баскетбола и всички останали спортове взети заедно. Това едно, ами разположението? Няма метро наблизо, 1 улица - еднопосочна, минават два тролея само. Каквито и нови подходи да правят, там винаги ще спира движението, когато има нещо.Не стига тази глупост, ами сега и стадиона ще правят там.

fallback