Снимка: Reuters
fallback

Манчестър Сити спечели гостуването си на Порто от турнира Лига Европа с 2:1 и по този начин до голяма степен си осигури участие в следващата фаза от надпреварата.

"Гражданите" и "драконите" направиха много качествен двубой, но играчите на лидера във временното класиране на английската Висша лига бяха по-уверени и успяха да надделеят над носителя на трофея от миналия сезон.

Домакините поведоха в 27-ата минута с гол на Силвестре Варела, но гостите осъществиха пълен обрат през второто полувреме благодарение на автогол на Алваро Перейра и попадение на Серхио Агуеро малко преди края на срещата.

В друг интересен двубой от вечерта Манчестър Юнайтед, без Димитър Бербатов, победи с 2:0 като гост Аякс на "Амстердам Арена".

Първата част не бе особено атрактивна, като домакините имаха леко предимство както при контрола на топката, така и при ударите към вратата на съперника.

Манчестър Юнайтед поведе близо четвърт час след почивката, когато Нани подаде отдясно към центъра и там Ашли Йънг изигра много майсторски ситуацията, давайки аванс на своите в резултата.

В края на мача страхотна триходова комбинация между Валенсия, Руни и Ернандес даде преднина от два чисти гола на "червените дяволи", когато Чичарито простреля стража на домакините.

Всички резултати и новини от Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 12 години

И друго -тия смешници от Манчестер Сити и Юнайтед ,въобще не заслужаваха да играят в ЛЕ ,след като не можаха да минат и групите в ШЛ! Откъде накъде!!! По-справедливо ще е за Лига Европа да продължават да играят сега отпадналите клубове от 1/8 в ШЛ ,който са много по-заслужили за това.

9

до 8

преди 12 години

Да бе, верваш ли си!!! Всеки отбор могат да бият от Шампионската лига? Верно ли? Я си вземи отрезвителното ! Реал ,Барса , Милан и Байрен не могат дори и да си мечтаят да ги бият някога.А какво да кажем за Наполи ,Базел и Бенфика и тях сигурно биха , та затова и продължиха гледам напред към 1/8 финалите в ШЛ. ***!!!

8

до 5

преди 12 години

Пич, я кажи ЛЕ с отбори като Ман Ю, Сити, Валенсия, Порто, Шалке, А.Мадрид и т.н."задния двор" на Европа ли е? Ако е така, то си си ***!Не винаги класата на даден отбор е причина за класиране!За пример: Сити или Юнайтед могат да бият всеки отбор от ШЛ, който според теб е много по-класния. Просто там парите са повече...това е разликата!

fallback