Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап ще води Англия на европейските финали през тази година, твърди в днешния си брой таблоидът "Мирър".

Според информации на изданието специалистът е твърд фаворит за поста и почти сигурно ще поеме "трите лъва", след като Фабио Капело напусна длъжността на национален селекционер.

Към днешна дата е ясно, че желанието на Реднап е да класира Тотнъм в челната четворка, така че да може отборът отново да играе в групите на Шампионската лига.

От ФА назначиха временно наставника на младежите Стюърт Пиърс, който ще изпълнява длъжността, докато Реднап не бъде договорен.

Председателят на футболната асоциация Дейвид Бърнстейн намекна, че именно Хари ще поеме Англия.

"Реднап е добър мениджър, а освен това е и англичанин. Очевидно би било хубаво да се съобразим с мнението на хората в страната, които предпочитат да имаме местен наставник, а не чужденец", коментира той.

Междувременно стана ясно, че два от вариантите за заместник на Реднап в Тотнъм са Юрген Клинсман - клубна легенда на тима и настоящ селекционер на САЩ, и Гуус Хидинк.

47-годишният Клинси е една от иконите на Спърс и игра с голям успех в отбора преди години. Хидинк пък за последно бе начело на Турция. Той има опит в английския футбол от престоя му в Челси през 2009 година.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase