Хари Реднап се очертава като фаворит за национален селекционер на Англия след оставката на Фабио Капело.

В сряда италианецът изненадващо напусна поста си без да разкрие официалните причини. Смята се обаче, че е заради неразбирателство с ФА около отнемането на капитанската лента на Джон Тери.

От футболната асоциация на Англия все още не са коментирали кой ще бъде наследник на Капело, но изглежда, че всички искат това да е Реднап.

Мениджърът на Тотнъм нееднократно е изявявал желанието си един ден да поеме Англия.

"Мисля, че сега ни трябва английски мениджър. Не ни трябва нищо загубено в превода. Моят избор е Хари Реднап с огромна преднина пред останалите", заяви Рио Фърдинанд.

На абсолютно същото мнение е и съотборникът му Уейн Руни: "Трябва да го замени англичанин. Аз предпочитам Хари Реднап".

Ако наистина получи предложение да поеме Англия, Хари Реднап трябва да направи тежък избор, тъй като в момента Тотнъм се намира в може би най-добрата си форма от много време и има шансове за сериозен успех във Висшата Лига.

"Хари трябва да вземе решение дали иска работата или предпочита да остане в Тотнъм. Сигурен съм, че Хари няма да е единственият кандидат", заяви един от директорите на "Спърс" Сър Кийт Милс.

От тези коментари пък става ясно, че е малко вероятно Реднап да съвместява двата поста. Така стана с Гус Хидинк, който за известен период от време бе наставник на Челси и Русия.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase