Снимка: БГНЕС
fallback

Един от основните фаворите за спечелването на Шампионската лига – Манчестър Юнайтед, започна кампанията с разочароващо и безидейно 0:0 като домакин на Глазгоу Рейнджърс.

Мениджърът на “червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън остави Димитър Бербатов извън групата за мача, а вместо Митко на терена в атака за Юнайтед излязоха Уейн Руни и Хавиер Ернандес.

Фърги бе заложил на някои резерви и това определено му изигра лоша шега, тъй като англичаните показаха слаб футбол, създадоха твърде малко голови възможности, лутаха се нелепо в атака и логично взеха само точка от първата си среща в групата.

В другата среща от група C отборът на Димитър Иванков – Бурсаспор, загуби катастрофално у дома с 0:4 от Валенсия.
Бившият национален вратар буквално бе надупчен от нападателите на прилепите, за които са разписаха Коста, Адурис, Пабло и Солдадо.

Най-впечатляващата победа на старта на Лигата постигна Барселона. Каталунците смазаха с 5:1 гръцкия Панатинайкос, като герой на мача отново бе Лео Меси. Аржентинецът вкара 2 гола и изпусна дузпа.

Другите голове за успеха бяха дело на Давид Вия и Педро, а в самия край на мача Дани Алвеш вкара след асистенция на Меси.

Преди да се стигне до този убедителен резултат обаче феновете на Барса трябваше да изтръпнат за малко, тъй като Панатинайкос откри резултата в средата на първото полувреме след първата си атака.

Вижте всички новини и резултати след първите мачове от Шампионската лига

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

tutankhamon661

преди 13 години

Не е честно да се твърди, че само Бербатов е играл за националния. Сам нищо не може да направи. В този смисъл и той дължи благодарност на съотборниците си. За съжаление не е и чувал за подобно нещо, защото се е самозабравил.

28

Анонимен

преди 13 години

Днес няма ли новина за Боко Тиквата?Докога ще ви чакам????

27

Dan

преди 13 години

Гигс пак направи страхотно включване ама нещо не му разбираха пасовете, язък за Нани много гадна контузия, а пък Барса показа за пореден път ,че не е важно кой първи е вкарал гол или кой води в резултата важното е да завършиш с един гол повече, е те с 4 повече завършиха ,но все пак са "Барселона", така го разбирам аз футбола с пасове в "уличка" както им викат коментаторите и постоянни атаки, това `дето беше на Мондиала не беше футбол а сметки, не ми хареса!

fallback