Снимка: БГНЕС/EPA

Световните шампиони от Аржентина започнаха борбата си за поредна титла на Копа Америка с победа над Канада с 2:0.

Мачът се изигра пред 70 564 зрители на стадион "Мерцедес-Бенц" в Атланта, САЩ.

Хулиан Алварес изведе Аржентина напред в 49-ата минута. Комбинацията от вдъхновяваща вратарска намеса на Макс Крепо от Канада и изненадващата липса на прецизност на Лионел Меси пред вратата остави Канада играта, докато Лаутаро Мартинес не реши спора в 88-ата минута.

Подкрепяна от огромна публика, облечена в светлосини и бели раирани фланелки, Аржентина напълно заслужаваше успеха.

През първото полувреме Алварес, предпочетен пред Лаутаро като партньор на Меси в атака, имаше първата възможност за попадение, когато се нагърби с опит за изчистване от Исмаел Коне и се откъсна от защитата. Но нападателят на Манчестър Сити направи тежко докосване и стража на Канада Макс Крепо успя да улови топката.

Меси беше близо до откриване на резултата, но ударът му отляво мина встрани от вратата.

Докато аржентинците се възползваха от пролуките в канадската защита, отборът на Джеси Марш все пак се бореше в средата на терена и създаваше някои половинчати шансове за себе си.

Алфонсо Дейвис и Лиъм Милар блокираха удари в наказателното поле, а в 30-ата минута Таджон Бюканън стреля от малък ъгъл.

Първото трудно спасяване в мача обаче дойде в 40-ата минута, когато Максим Крепо спаси удар с глава на Алексис Мак Алистър след центриране на Анхел Ди Мария.

Аржентина се нуждаеше от своя вратар Емилиано Мартинес, за да не допусне попадение след мощен удар на Стивън Еустакио от близко разстояние.

По-малко от четири минути през второто полувреме бяха необходими на Аржентина, за да наруши нулевото равенство - Меси подаде към Мак Алистър, който беше съборен от Крепо, но преди съдията да надуе свирката си Алварес вкара топката в мрежата.

В рамките на няколко минути Алварес имаше още един шанс, но този път бе отказан от Крепо.

Джеси Марш вкара крилото Якоб Шафелбург и премина към атакуваща формация 4-3-3. Аржентинската защита бе подложена на натиск, а добра контратака завърши с пропуски на Меси.

Две минути преди края на редовното време Аржентина реши мача.

Меси направи още един клиничен пас в защита и този път Лаутаро не сгреши, като се измъкна от настъпващия Крепо и вкара топката във вратата за 2:0. I БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase