Лео Меси днес се включи в тренировката. Снимка: БГНЕС

Франц Бекенбауер отдавна е влязъл в историята на футбола. Той е един от двамата печелили световната титла като играч и треньор. Когато Кайзера каже нещо за футбол, обикновено така и става.

Той обяви, че Англия играе допотопен футбол и няма да направи нищо. Англичаните си тръгнаха още на осминафинал, прегазени от Германия. Сега Бекенбауер говори за предстоящия мач на Бундестима срещу Аржентина.

Кайзера заяви, че най-важното в сблъсъка е да се опази Лео Меси, който се съвзе от настинката си, днес излезе на тренировка и ще играе в мача с Германия.

Звездата на Аржентина още не е вкарал гол на Мондиал 2010. Но Бекенбауер се притеснява от неговата сила.

"За да се опази Меси, трябва да се действа така, както Интер в Шампионската лига срещу Барселона. Не мисля, че е необходимо да има персонален пазач на Меси.

Трябва просто да се изолира аржентинеца от останалите му съотборници. Да се пресича всяко подаване към него и да не му се позволява да тръгне с топка в краката", заяви Бекенбауер.

"Кедира и Швайнщайгер са отговорниците това да се случи. Те двамата трябва да се справят", допълни Бекенбауер.

Очаква се 23-годишният аржентински футболист да излезе като титуляр в днешния мач срещу Германия, който ще се играе от 17:00 часа българско време.

Всичко за Световното по футбол
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase