Дженифър Каприати във времената, когато беше феномен по кортовете. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Дженифър Каприати, някогашното дете чудо на тениса, е била спешно откарана в болница след предполагаем прием на свръхдоза наркотици, съобщи британският The Telegraph.

Говорител на тенисистката заяви, че става въпрос за „случайно предозиране“ на предписан й от лекар медикамент.

„Джен се възстановява бързо“, допълни той.

Американката от италиански произход направи истински фурор на кортовете на Уимбълдън през 1991 година, когато, едва 15-годишна, отвя Мартина Навратилова. 

Кариерата й обаче бе белязана от множество лични проблеми, включително кражба от магазин през 1993 година и арест заради притежание на марихуана през следващата година. През 1995 година Каприати не излезе в нито един мач.

След това обаче се съвзе и направи успешно завръщане, печелейки три титли в Големия шлем – на Australian open през 2001 и 2002 и Ролан Гарос през 2001 година.

След това обаче травма в рамото я извади отново от играта и в интервю за New York Daily News през 2007 година тенисистката призна, че е много депресирана и мисли за самоубийство.

„Все едно те е превзел демон. Чувстваш, че няма изход от ситуацията. Усещането е като да е дошъл краят на света“, сподели тогава тя.  

Тенисистката е неомъжена, но в миналото ходеше със звездата от „Приятели“ Матю Пери, а след това и с белгийския тенисист Ксавиер Малис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase