Снимка: БГНЕС

НОИ трябва да каже дали да се вдига максималният праг за осигуряване, заяви пред NOVA NEWS банкерът Левон Хампарцумян.

Още по темата

"Стратегическа грешка. Това означава, че всеки, дори този, който не е положил никакви усилия да се образова и да научи занаята, ще взима с 200-300 лева по-малко, отколкото човек, който 5 години е учил за лекар. Това е безумие. После ще се чудим защо младите лекари, медицински сестри и инженери си намират работа някъде другаде. Има една по-важна цифра от минималната заплата. Колко са членовете на профсъюзите в България, от чие име преговарят те? Хубаво е да се знае каква част от хората, които работят, са членовете на профсъюза", добави още Хампарцумян.

По думите му, "вдигането на данъците, без затварянето на дупките в кацата, от които изтичат нашите пари, няма да дадат нужния ефект".

„Съветвам хората, които купуват жилища да обръщат внимание на организацията - има ли достатъчно място, има ли паркинг. Всички тези неща са важни. София вече има големи части с нова урбанизация, която е драматична - тесни улици с нови сгради. Цените на тези имоти няма да държат дълго време. Когато се появят по-добре урбанизирани райони, хората с възможности ще се преместят там, а качеството на живот в тези модерни лошо урбанизирани гета, ще върви на зле", добави Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase