Снимка: БГНЕС

Новият началник на Регионалната дирекция Национален строителен контрол (РДНСК) в София е арх. Здравко Здравков, съобщава ДНСК. Конкурсът е проведен на 1 октомври.

"Списъкът на допуснатите кандидати е публикуван на електронната страница на ДНСК. Въз основа на резултатите от проведения конкурс арх. Здравко Здравков е кандидатът, отговарящ на минималните и специфичните изисквания, които са предвидени за заемането на длъжността, на основание чл.20 от НПКПМДС", посочват още от ДНСК.

Арх. Здравко Здравков ще заеме длъжността началник на РДНСК София, считано от днес, допълва БНР.

В края на юли тази година Здравков подаде оставка като главен архитект на София. Здравков спечели конкурса за избор на главен архитект на Столичната община през април 2016 г. и встъпи в длъжност на следващия месец, като оглави Направление "Архитектура и градоустройство".

Архитектът е от Плевен, като започва кариерата си именно там, като началник на сектор "Градоустройство" в общината. След това става главен архитект на Червен бряг, който пост заема четири години.

От 2008 г. до 2016 г. се занимава с частна практика в областта на инвестиционното проектиране и управлението на проекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase