Снимка БГНЕС, архив

Общ преглед

18,3 милиона лева ще отпусне Столичинят общински съвет като заем за дружествата "Автотранспорт" и "Електротранспорт", след като миналата седмица сметките на градския транспорт бяха запорирани. Допълнителни 3 милиона отиват за бонуси за служитеите на градския транспорт, съобщи БГНЕС.

Решението беше взето от три комисии в местния парламент. Предстои гласуване на днешното извънредно заседание на СОС.

Предложението на кмета Васил Терзиев и ПП-ДБ-СС беше за 6 милиона, но от останалите формации поискаха повече.

Още по темата
Общинският съветник от БСП Ваня Григорова заяви, че през юни е проведена среща със заместник-кмета по финанси Иван Василев и той е обещал да се намери решение за натрупаните задължения на Столичния автотранспорт и Столичния електротанспорт.

Задълженията на Столичния автотранспорт са 11 милиона лева, а на Столичния електротранспорт - 4 милиона.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира, че от август не са предприети действия за решаване на проблема.

"Сега сме в ситуацията да решаваме неща на парче, защото докладът на кмета е за 6 милиона. За нас тези средства са крайно недостатъчни", каза общински съветник от БСП и зам.-председател на СОС Иван Таков, цитиран от БНТ.

"От групата на ГЕРБ-СДС искаме оставката на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов. Вместо заместник-кметът Павлов да обикаля с мокри кърпички и да чисти транспортните средства в София и да се прави на много изненадан, че били мръсни, по-добре да седне и да си свърши работата", посочи общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

Борис Бонев от ПП-ДБ-СС каза, че задълженията са напрупани, докато кмет беше Йорданка Фандъкова.

"Хора, които преди 5 минути бяха в кабинета на Илиян Павлов и питаха: дайте решение, какво правим с дружествата, сега излизат тука, за да искат оставката му. Толкова ли не можете да се овладеете за месец или два, това ли е конструктивността, която щяхте да демонстрирате, колеги от ГЕРБ", обърна се Борис Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар