Снимка БГНЕС, архив

Предлагаме в създалата се ситуация Столичният общински съвет (СОС) да излезе с категорична остра декларация пред правителството и пред Народното събрание, с която да изиска незабавно изплащане на парите, които държавата дължи на Столична община и на гражданите на София. Това заяви на брифинг общинският съветник от "Синя София" и заместник-председател на СОС проф. Вили Лилков по повод проблемите в общинското дружество "Автотранспорт" заради натрупани задължения, предаде БГНЕС.

Според Лилков става въпрос или за нехайство от страна на държавата, или за несвършена работа от страна на администрацията на кмета на Столична община Васил Терзиев, или за преднамерени действия от страна на държавата.

"Недопустимо е столичният град да бъде поставен в такава ситуация от държавата, която има задължения и регулярно не ги изпълнява", категоричен е той.

Общинският съветник отбеляза, че не може гражданите на София и СОС да бъдат поставяне в унизителната ситуация да плащат задължение на държавата, което – по думите му – за бюджета и за парите, които тя раздава с лека ръка, представлява буквално една прашинка в бюджета.

"Обръщаме се и към народните представители от София, които изглежда са забравили своите задължения към софиянци – искаме да окажат натиск върху правителството на г-н Главчев за изпълнение на задълженията, които държавата има към градския транспорт на София", призова Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase