Снимка: БГНЕС

"Обществените пространства и парковете в града трябва да са не просто поддържани, а и планирани и управлявани така, че да отговарят най-добре на нуждите на жителите на града. А и да създават удобства преди самите граждани да са ги поискал. Това е отговорното управление на град с визия и с мисъл. Не просто за днес, а за след десетки години, сподели в социалната мрежа кметът на София Васил Терзиев.

Терзиев е на официално посещение в Унгария и Конфедерация Швейцария. Той е част от водената от президента Румен Радев делегация. Кметът на столицата посети парк Liget в Будапеща и се запозна с неговата история. Терзиев допълни, че с посещението си обменя ценен опит и идеи за подобренията на обществените пространства и включването на различни заинтересовани групи в проекта.

Резултатите в Будапеща са впечатляващи - стотици предложения са разгледани и включени в реализацията на проекта, коментира столичният кмет. По думите му крайният резултат е, че от непривлекателен парк сега над 7 млн. души годишно го посещават, въпреки че площта му е по-малка от Борисовата градина в София, предаде БТА.

По време на визитата си в Унгария, Терзиев се срещна с кмета на Будапеща Гергели Карачони, с когото са обменили опит за предизвикателствата и идеите за подобрения в полза на гражданите. “Да работиш в сложна политическа обстановка не е пречка да се правят проекти за града. Обсъдихме идеи как, стъпвайки на споделения опит, да направим градовете ни по-добро място за живот и развитие, сред които изграждането на нова концертна зала в София”, съобщи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase