Снимка: БГНЕС
fallback

Както повечето квартали в столицата, така и в квартал “Студентски” се появяват все повече нови гради. Жителите му казват, че въпреки презастрояването, кварталът е добре уреден за живеене. В ефира на БНР Роксана Шахънска, която живее в „Студентски град“, казва, че преди е било по-приятно за гледане.

“Сега е застроено. Сивите блокове и бетонът стават все повече и повече с всеки изминал ден, но тези хора трябва да живеят някъде и трябва да свикнем с това, което се случва“, добави тя.

По думите й, хубавото в квартала е, че има много денонощни магазини и аптеки. Признава, че липсват паркоместа, но въпреки това, според Шахънска, мястото е добро за живеене. „Когато няма студенти е много спокойно. От септември до май е натоварено, но има много спокойни месеци“, изтъкна тя.

На друго мнение пък е напусналата квартала Теодора Трифонова.

„Липсата на детски градини и ясли, постоянно разбитите улици и бездомни кучета, допринесоха за решението ми да се махна от там. Още докато бях студентка сме пускали сигнали до общината, но въобще не е имало реакция от тяхна страна. Пускали сме сигнали за бездомни кучета, за липса на осветление, за зле поддържани детски площадки – няма никаква реакция“, каза Трифонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Запознат

преди 1 месец

Студентски град ....София....мръсно, прашно,далеч от театри и културната част на столицата, толкова е застроено че може да се отвори мигрантски квартал. Развалиха тази част на София , ливадите ги изкупиха мафиотите през 90години и резултата е виден с участието на кметовете които управляват този порочен процес. Гето.

12

Роки

преди 1 месец

Студентски град, се превърна в бетоново гето, благодарение на хубавите ни общински управници жадни за далавера, продажни кметове и безумия главен архитект на София, вече зелена площ не можеш да видиш, остояне от изгради, даже убиха вековния дъб над Калфланд

11

калИнна

преди 1 месец

Демокрация,сър!

fallback