Снимка: БГНЕС

Имаше изключително много неистини, които се казаха от неделя досега във връзка с Националния съвет на БСП, който не се проведе заради липса на кворум. Аз и голяма част от нашите колеги не приемаме решенията на Националния съвет в неделя, тъй като за нас те са нелегитимни. Искам категорично да заявя, че кворум нямаше. Това може да се види и на видеозаписите, които бяха заснети.

Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков, цитиран от БГНЕС

„За нас уставът и правилникът на Националния съвет бяха много безцеремонно потъпкани“, каза Таков и добави, че градската организация на БПС е пуснала сигнал с всички нарушения към общопартийната контролна организация.

„Ние сме задължени да продължим да изпълняваме своите функции. Пред нас след по-малко от 3 месеца предстои началото на кампанията на евроизборите“, посочи той и допълни, че в СОС предстои да се гледа бюджетът, освен това групата на БСП в СОС е внесла референдум за Паметника на Съветската армия.

За него е непонятно защо в навечерието на евроизборите и отчетни избори в партията се получава това нещо.

„Моите колеги няма да могат да се кандидатират на позициите, за които са легитимно избрани“, коментира още Таков и подчерта, че по-тежко наказание за градската организация от това не може да има.

Той добави, че предстоят много важни седмици и месеци пред цялата градска организация на БСП.

„Вече се чудя как да обясня на моите колеги това ли е наградата, така ли ги награждава ръководството на партията, че не могат отново да се кандидатират за постовете, за които те са избрани напълно легитимно“, каза още председателят на БСП-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase