Снимка: БГНЕС

"В Столичния общински съвет (СОС) има брутална търговия с власт и позиции, най-вероятно и с пари. От тази гледна точка ние това, което направихме, е да изключим хората, които смятаме, че предадоха каузата на "Възраждане“ и предадоха нашите собствени избиратели. За съжаление, не вярваме в прокуратурата, особено в сегашния ѝ вид и не виждаме абсолютно никакъв смисъл да подаваме сигнали към прокуратурата", заяви председателят на групата на "Възраждане" в СОС Деян Николов, цитиран от БГНЕС.

Мотивът на Николов да не подаде сигнал към прокуратурата е, че „тя е овладяна и по никакъв начин не е обективна“. "Не очакваме адекватни действия от тях. Според мен, става точно въпрос за корупция в особено големи размери, естествено това следва да бъде разследвано", каза той.

Нека ни съдят за клевета, заяви Николов, по повод думите на изгонените от партията общински съветници, които той определи като „троянски коне“, обвинявайки ги в предателство и в приемане на оферти, които са били отправени към тях.

Председателят на групата на „Възраждане“ в СОС коментира и притесненията, които от партията имат, свързани с потенциален мигрантски поток.

"Ние сме загрижени за сигурността на София", каза той и обяви, че са предприели мерки – запитване към министъра на вътрешните работи, към "Гранична полиция" и към СДВР, от които очакват отговори на въпросите какви мигранти се приемат в България, колко са, какво предстои оттук нататък и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase