Снимка БГНЕС
fallback

Столична община изпрати съобщение до медиите с информация какви мерки се взимат, за да няма пострадали при зимната обстановка. Ето какви действия предприема Общината.

Към момента се извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столичната община приоритетно по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Започнали са частични обработки и по някои основни улици в районите, както и вътрешно-квартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя кв. "Бояна“ – местност Златни мостове и кв. "Драгалевци“ – хижа "Алеко“. Към момента градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии.

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция“.

За днес прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код - усложнена зимна обстановка с обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка. Температурите ще се понижават, ще духа вятър и ще има условия за навявания. Напомняме на шофьорите да карат само с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 месеца

Това е много добре, но е хубаво да се направи нещо срещу заледяване по улиците, снегът е доста мокър, опасен е за хората при пресичане на улиците, за МПС също.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Впрегнат е изкуствения интелект да рине даже .

19

Вупроса би следвало

преди 3 месеца

да е : Колко от 147 машини чистят ... но отговора в понеделник, като стегне на -10 градуса .... и пак викнете в канала Бонев, да простокироговори

fallback