Снимка: БГНЕС
fallback

И след днешната си среща партиите в Столичния общински съвет не са се разбрали как да излязат от блокажа с избора на председател. Стана ясно единствено, ще за водили "конструктивен разговор", в който са изяснили позициите си по различни теми, но решения все още не са намерили.

Oще по темата

Те се събраха в 10,00 часа днес, за да потърсят решение на проблема с избор на председател на СОС. ГЕРБ и "Възраждане" отново не са присъствали.  Твърдо е била отхвърлена идеята за трима ротационни председатели - по един от ПП-ДБ-СС, ГЕРБ и БСП, тъй като вторите две формации не са съгласни. Все още обаче не била отхвърлена опцията за временен шеф.

"За нас ротационен председател въобще не стои на дневен ред. Бяха сложени имена и формации, които ме са консенсусни, имаме прекалено големи идеологически и политически различния", обясни червеният Иван Таков.

"От страна на БСП винаги има конструктивен диалог, но недоверието е много голямо. Знаете как приключи последния ни опит за намиране на пресечни точки с най-голямата група в общинския съвет. Вино е неумението за търсене на политически консенсус, тъй като на днешната среща форматът не се промени", разказа за срещата той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 7 месеца

До 333 Мисля, че това беше задкулисна борба на ГЕРБ,представляван от загубилия изборите ББ, и неопитните младоци от ПП-ДБ. Милиционерът от Банкя не можеше да се помири с факта, че неговият представител не стигна до балотаж. Използва верните на ГЕРБ служители в СОС и в различните служби на общината и направиха разногледи победителите от изборите. Така работи ГЕРБ + ДПС. ББ трябваше да бъде озаптен заради минали прегрешения и да бъде държан далече от управлението и политиката.

58

Анонимен

преди 7 месеца

До опетков,к.60 Любимият ви проф.А.Цанков беше с хитлеристите през ВСВ и накрая офейка с тях,формирайки Дунавско правителство ако не се лъжа във Виена. Сетне следите му се загубиха.А си беше истински професор, не такъв от БАН.Интересно как не го откриха руските военни от Смерч. Съдбата му щеше де бъде урок на някои сега негови последователи.

57

абе

преди 8 месеца

СОС след като не рабптят НЕ трябва да взимат заплати - оставка и нови избори -улиците София са на дупки и фандъкови кръпки аре чиба

fallback