Снимка: БГНЕС

Не гледахме филма "Апокалипсис в София" благодарение на намесата на ГЕРБ на национално ниво. Правителството подкрепяно от ГЕРБ и от ПП, реши два много важни проблема на София, както ние предложихме - за недостигащите пари за разплащания на ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото, заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Целият този блъф с тезата на Терзиев и Бонев, че ако няма техен председател, ще спре София, очевидно се оказа нищо повече от блъф”, добави Георгиев.

Той благодари на депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за включването на инвестиционните проекти на кметовете в София на стойност 100 млн.лв.

“Всички тези проекти са работени от Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев и общинските съветници и районните кметове. Това не са проекти, които са се появили през последната седмица”, каза общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

Той коментира, че политическата немощ на ПП-ДБ-СС вече е видима по отношение на избора на председател на Столична община. Хекимян подчерта, че да се търсят временни решения за проблемите на софиянци е подигравателно. Според него политическата криза в София се дължи на това, че общинският съветник Борис Бонев продължава да чертае разделителни линии в групата на ПП-ДБ-СС. По думите му, ако кметът на столицата Васил Терзиев не вземе решаването на този проблем в свои ръце, двата центъра на властта Бонев-Терзиев ще станат още по-осезаеми и накрая един от тях ще бъде излишен. Хекимян обяви, че ще отидат на среща с общинския съветник Карлос Контрера и общинския съветник Вили Лилков на 28 декември, за да чуят каква е тяхната идея за решаване на проблема в Столичен общински съвет.

Георгиев разкритикува Бонев, че е “полегнал на БСП и е имало няколко заявили за червена сватба”. Той настоя до 28 декември да знаят кой кара влака, с кого разговарят - с хора, които ще работят с БСП и накъде се кара влака.

Общинският съветник Мирослав Боршош настоя оттук нататък да се питат Христо Иванов, Кирил Петков и Атанас Атанасов за това кой ще бъде председателят на СОС. “Оттук нататък цялата отговорност за политическата криза в София се носи от Христо Иванов, Кирил Петков и Атанас Атанасов. Тези хора нито са разговаряли, нито са искали подкрепа от нас”, подчерта той.

Георгиев коментира и заседанието на ОИК свързано със сигнала, че Терзиев не се е оттеглил от участието си в търговско дружество. “Едно е сигурно, че София има избран кмет докато не излезе решението по делото на Ваня Григорова”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase