Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общинските съветници в София ще направят пети опит да изберат председател на СОС и реално властта в столицата да заработи.

Досега нито един от кандидатите не можа да събере необходимите 31 гласа, като на последното заседание Борис Бонев оттегли и кандидатурата си.

В събота във Facebook кметът на София Васил Терзиев написа, че „изборът на председател на Столичния общински съвет не търпи отлагане”. Той се обърна към всяка една от партиите, които са представени в общинския съвет и призова за избор на председател, който да отпуши комисиите в общинския съвет. В противен случай София ще загуби или ще трябва да връща милиони по програми.

Георги Георгиев от ГЕРБ пък се похвали, че е бил на риба с приятели и изрази надежда съветниците да не бъдат правени на "лапни шарани".

Не по-малко горещо се очаква да бъде и в парламента след две провалени заседания.

Днес се очаква парламентът да направи трети опит за одобрение на бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване за догодина. За здраве са предвидени над 8 млрд. лева.

От "Възраждане" се заканиха повече да не допускат провеждане на пленарни заседания заради демонтажа на Паметника на съветската армия. От БСП също се включиха в техния протест миналата седмица.

ИТН също изкара депутатите си пред банката в залата, но с друг мотив - блокаж на промените в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase