Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед

Още една фигура бе демонтирана от Паметника на Съветската армия. Крановете днес свалиха фигурата на българския работник.

Горната част на фигурата беше изрязана и свалена с кран преди обяд.

Работата по демонтажа на Паметника на съветската армия продължава. Процесът започна на 12 декември. Това бе обявено от областния управител на София-град Вяра Тодева. Тя обясни, че следващите стъпки са демонтираните фигури да бъдат сортирани, описани и извозени до мястото, на което ще бъдат съхранявани. След което се планира възлагането на обществена поръчка за самата реставрация.

Областният управител припомни, че паметникът не е реставриран 70 години. По думите ѝ затова е възложено обследване, което е показало, че има сериозни пукнатини във фигурите. Вяра Тодева допълни, че след реставрацията фигурите ще бъдат изложени на подходящо място в Музея на социалистическото изкуство, като се обследва и нов терен за тях.

Депутатите от БСП и Възраждане обаче не са съгласни. Според тях паметникът се реже, за да не се възстанови отново. Те също така са на мнение, че няма документи, които да разрешават демонтажа.

Вижте отстраняването на фигурата в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

318

Анонимен

преди 4 месеца

Лошото време е причина за радикални действия.САЩ и ЕС (не фон дер Лаян) вече притискат Зеленски за сключване на мир с Русия, Залужни влезе в спор за военните действия с президента. Унгария и Австрия направиха запор на милиарди помощ за Украйна. 'Нашият професор-генерал' мин.Тагарев обаче подари БТР-те на Зеленски.Тези дни Академика призовава да се въоръжаваме за очакванато нападение от Русия. И той стана войнствена личност. Г-н премиер, ама Зеленски беше актьор, не академик! Има разлика!

317

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен, к.329Академикът се оказа пълен невежа в политиката. Не зная кои са му съветниците за акцията с ПСА преди Коледа. Съдейки по провокацията с флекса: милиционер Боце и Д.Пеевски. Тодева и Т.Трайков си свършиха 'работата' и се скриха като партизани в гората. Но простотията си остана.Професорът пък изтъкна като причина за флекс-рязането: скулптурата му бодяла очите, когато пътувал към Ректората на СУ...Прокурорът преди 10 ноември Ат.Ат. пък 33 години чакал да махнат главата на руснака.

316

Мочовци

преди 4 месеца

с флексове и чукове разрушиха ПСА, и за да не се наМочат сложиха 2 реда стени и 350 джандарми. Какво да очакваш от Терзиев ДС, Плевенлиев платен комсомолски секретар. Инджев Първо главно управление ДС. Мочовци, сър. Трайков завършил английска гимназия 89 г., кадър на ***, кой завършваше езикова по комунистическо, та и разследван за конфликт интереси, продал 33 процента акции ток ***, изучени на Запад рушат паметници, които им напомнят проихода им.

fallback