Снимка: БГНЕС

Новият столичен кмет Васил Терзиев бе затрупан като росна китка след първия сняг.

В първата си битка на "Московска" той изглежда точно толкова нелепо, колкото като се подхлъзна по време на разширението на третата линия на метрото в София, коато ще минава през кв. “Слатина” и ще стига до "Цариградско шосе".

Изключително точно избрано по време и място събитие - когато половин България мръзне без ток, а София е мръсна, заледена и непочистена. Кметът се подлъхзна в Слатина, но падна лошо на "Московска". Васил Терзиев изглеждаше като ученик, който е пратен в първи клас, уроците са свършили и детето стои и подсмърча, но няма кой да го прибере от училище.

Ей, коварно нещо са пиарите. Успяха да го промушат на мъка до кметския стол, сложиха го да седне, прибраха си парите и го... захвърлиха.

И в същото време заваля сняг.

Ама бил мокър, ама 15 часа валяло непрекъснато, ама дърветата не издържали, ама жиците... Добрите и умните му носят от десет дерета вода за оправдания. Лошите го навряха на кучето в г.за. Най-хитрите му защитници ловко пратиха спора в социализма - какви зими имаше навремето и как се справяха комунистите тогава. Там грешка няма, хващат се за гушите, спорят за миналото и забравят сегашното.

Горе-долу същото сполетя и Денков, но неговите пиари ловко подхвърлиха проблемния кокал на Пеевски. И двата лагера люто се вкопчиха в тази епична битка. И днес кандидат-премиерът Пеевски пак атакува онлайн премиера Денков. И всички забравиха снежния човек от "Московска".

Терзиев обаче очевидно е останал сираче откъм умни пиари. Как пък никой не се намери да му каже, че два дни няма да спре да вали и поразиите са много вероятни. Как никой не му даде акъл да сложи каската дето му я подари Фандъкова за добре дошъл. Че да се качи на един снегорин, че да извика телевизиите. Майко мила каква дандания щеше да стане! CNN щяха да го излъчат. Ако ще цяла България и половин София да бяха останали на тъмно и студено, бабите щяха да превъзнасят момчето със снегорина и да се кръстят, че ако не случихме на време, то най-после си имаме кмет на място.

Но не би. Момчето си отива още недошло. Колко малка е разликата от славата до позора - една нощ, една каска, един снегорин.  

В същото време един герой от Калипетрово си направи сандвич местното електро и вдигна до тавана продажбите на парти грилове и псувните по властта. Както отбеляза някой във фейсбук, сега да очакваме някой да си вземе душ в управление на ВиК, когато спре водата в квартала или селото. И да не си представяме какъв би бил протестът, ако им се запуши трайно канализацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase