Кадър: Нова тв

Деца между две и четири години са били принудени да спят на земята в детска градина, сигнализираха пред Нова тв родители. Оказало се обаче, че частното детско заведение не е лицензирана детска градина, а детски център, където по закон децата не трябва да спят или да се хранят.

По разказите на притеснените родители дори е имало дни, в които на децата не са давали храна. Веригата има два детски центъра - в кварталите Дружба и Младост.

„Началото на септември детето само сподели, че спи на земята и от това има болки в гърба и крачетата”, споделя майка. От персонала обаче отрекли подобно нещо и детето се е объркало.

„Моето дете посещаваше за кратко центъра. Въпреки това беше страшно травмирана като чуеше думите „сън” или „детска градина” - изпадаше в истеричен плач, сънуваше кошмари и не можеше да заспи, разболяваше по-често. Минахме през Ад. В момента посещава друга детска градина и спря да плаче на втория ден”, уточни друг родител.

„Детето ми също ходеше за кратко, не знаех, че има чак такива нередности. И то се оплакваше, че го боли тялото. Реално я отписах, защото тя много протестираше сутрин когато я оставяхме, вечер се будеше от кошмари. Беше доста обезпокоена, личеше си, че минава през силен стрес”, добави майка.

При записването родителите са били уверени от директорите, че децата спят и се хранят, също така, че центъра е еквивалент на детска градина.

Една от майките се свързвала лично с възпитателка, която в крайна сметка признала, че децата спят на земята и храненето е изключително нередовно.

Сигнал е подаден към РЗИ. Оттам казват, че са извършени множество проверки и центърът е бил глобяван. От МВР също провеждат разследване след сигнал за селективно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase