Снимка: БГНЕС

От щаба на Ваня Григорова ще изчакат окончателното решение на съда за изборите в София. Това обяви самата тя пред БНТ. Въпреки че съдът е разрешил встъпването в длъжност на Васил Терзиев като кмет на София, трябва да се произнесе и по същество относно нуждата да бъдат преброени отново бюлетините.

"Ние използваме съвсем демократична процедура. Ще изчакаме окончателно решение на съда", каза Григорова. Тя остава зад тезата си, че ще бъде първият човек, който ще поздрави новия кмет, ако той бъде потвърден с решение на съда.

Григорова коментира и евентуалната си работа в общинския съвет на столицата. По думите ѝ, склонна е да подкрепи всяка идея, която съвпада с нейните виждания, независимо от коя партия или формация е предложена: "Не смятаме да подкрепяме никого само защото е той, ние подкрепяме политики, ако имаме допирни точки по някои теми, чудесно - ако се разминаваме, няма как да ги подкрепим."

Тя коментира и добилите популярност през последната седмица идеи за промяна на местните данъци и такси. По думите ѝ, работещата в Испания система за конфискуване на второ жилище с цел да бъде предоставено на общината, не е приемлива.

"Ако някой смята да конфискува жилища, не може да разчита на подкрепата ми. Това не е социално. Социално е, ако общината строи повече общински жилища, а не ако отнема имотите на хората. Ще подкрепим ПП-ДБ ако те се покажат като добър стопанин и увеличават общинската собственост вместо да отдават на концесия или приватизират", каза Григорова.

Според нея, няма да има полза и ако бъде увеличен данъка за втори автомобил. По думите ѝ, богатите хора ще могат да си го позволят и няма да има никаква полза, нито за околната среда, нито за друга общинска политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase