Снимка БГНЕС

Протестиращите зърнопроизводители и земеделци ще вкарат 80 трактора в центъра на София.

В рамките на днешния ден тежката механизация остава в района на Долни Богров, където е обособен паркинг за тракторите и комбайните, дошли от страната. Щом приключи митингът на миньори и енергетици, в центъра на столицата влизат фермерите. Днес обаче те ще бъдат без трактори, а машините ще влязат в града утре в началото на деня преди големия трафик. Представителите на сектора проведоха среща в Столична община, за да договорят по какъв начин ще се проведе протестът.

Основното искане на земеделците е възобновяване на забраната за внос на зърно от Украйна.

Още по темата

"Спазваме графика и плана на протестите, които сме обявили", каза по-рано пред БГНЕС председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

"Най-важното искане е забраната за внос от Украйна. Тази забрана е важна за всички сектори, тя касае и зърнопроизводство, и месо, и мляко, и мед. Всички продукти", заяви още Проданов.

Георги Стоянов, което е председател на Българския фермерски съюз, увери, че ще има свободно изразяване на гражданска позиция без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване.
 

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 1 седмица

Блокирайте цалата страна за една седмица, да видим на кого е тая държава, никой няма да ходи *** работа докъто не изчезнат денчовци боковци кирета мирета аут!!! Дпс в политическа озолация докъто избирателите ефендита не им изчезне апетита!!!

58

до 54

преди 1 седмица

До АнонименНе подкрепят бунта на майбасите и бентлитата брех какви безсърдечни хора.

57

да ама не

преди 1 седмица

Мирен протест означава да не нарушаваш правата на другите.Тези бенвтлита нарушават правото на придвижндане на половин столица.