Снимка БГНЕС, архив

Вече 235 дни е закъснението след крайния срок за изпълнение на ремонта на ул. "Иван Шишман" в столицата.

Днес се навършва 1 година от започването му. Крайният срок е предвиден в договора на Столична община с изпълнителя "Парсек груп". За това припомня "Спаси София" във "Фейсбук".

"Нашият екип оценява сложността на обекта, затова предлагаме на общината да стъпи поне с единия крак в XXI век и да включи в работата и изкуствен интелект, защото в натуралния явно има остър дефицит. Надеждата ни е, че ChatGPT най-накрая ще намери думите, с които да ги образова как ремонтите в София да се правят качествено и в срок", иронизират от партията на Борис Бонев.

"Управляващите в София прекопават тези 500 метра вече цял мандат, затова смятаме, че трябва да си вземат дълга почивка. Време е за града ни да се грижат хора, които знаят какво правят и могат да го превърнат в модерната европейска столица, която заслужава да бъде!", призовават още от "Спаси София".

Още по темата

Според първоначалните обещания ремонтът на ул. "Цар Шишман" трябваше да се извърши успоредно с този на ул. "Граф Игнатиев", който приключи през май 2019 г. Впоследствие обаче се оказа, че кметството не се е координирало със "Софийска вода" и "Топлофикация", които също трябваше да подменят остарялата си подземна инфраструктура. Затова ремонтът на "Шишман" започна с отсечката от "Графа" до "Юрий Венелин", където и свърши. След това улицата отново бе затворена и разкопана от двете дружества, след което по нея бе положен временен асфалт.

Миналия август Столична община стартира поредния ремонт на "Шишман"- този път от "Юрий Венелин" до пл. "Народно събрание", а също и на съседната улица "6-ти септември". По договор за тези два обекта „Парсек груп“ ще получи 5,4 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase