fallback

Общ преглед
Вятърът изпочупи оранжериите на Ботаническата градина на БАН, светофар в "Младост 3" бе съборен върху платното на оживен булевард, дървета са изкоренени, нанесени са материални щети на коли и сгради... Това само част от пораженията на силния вятър в София.

Преди обяд екипите на столичната пожарна и дирекция Аварийна помощ и превенция на Столична община се отзоваха на над 70 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини.

Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централна градска част.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. 9 екипа на дирекция „Зелена система“ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.

По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет ХИТ Младост поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

до 9

преди 1 година

До ПроСоТо,така е,българите са богопомазани и всеки,който не го вижда е или сляп или много т.ъ.п,къде другаде има такъв охолен и безгрижен живот,но не спират да мрънкат,защото са неблагодарни,намерили,че премерили,наглостта и алчността им са безгранични като вселената,за съжаление целия свят старада и кански пищи от тях,но няма видовден,който да го спаси от бългаската пап.лач

11

Анонимен

преди 1 година

От цяла София паднало едно дърво...

10

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12. По-скоро трябва непрекъснато да се изследват защото както ми се вижда това на снимката (8) е изгнило и затова е прекършено. Също така трябва да се внимава какви дървета се засаждат. Ако от такъв ветрец се чупеха нормални здрави дървета досега да няма ни едно дърво на планетата.

fallback