fallback

Общ преглед
Площадът пред посолството на Русия вече официално се нарича „Героите на Украйна“. Табелките с новото са факт.
Идеята да се кръсти място в София „Героите на Украйна“ дойде от журналиста Найо Тицин.
Oще по темата


Той предложи Столичният общински съвет да смени част от името на бул. „Драган Цанков“, където е сградата на Руското посолство. За да се избегнат негативните последствия и обществената реакция, свързани с пререгистрирането на улицата, предложението беше изменено.

Така „Героите на Украйна“  стана доскоро безименно пространство от двете страни на бул. "Драган Цанков", разположено между паркинга на парк-хотел “Москва” и бул. "Драган Цанков” и от югозападната страна - пространството между бул. "Драган Цанков”, ул. “Никола Мирчев”, ул. "Незабравка" и оградата на посолството на Руската федерация в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 1 година

Поредната глупост на СОС, ПП,ДБ,ИТН,ГЕРБ. От служебния кабинет се мъчат да продължат договора с Газпром, докато намерят нов доставчик на газ,защото одисеята с доставка на втечнен газ от САЩ ни излиза много скъпа, а посочените партии и цял кръг политици и ерзац експерти реват срещу това действие и то при положение, че три от партиите бяха доскоро в кабинета,аББ и СОС ревяха с/у Газпром.Да видим сега как Фандъчката ще отоплява София, а ББ от декември - България. Измъквсне за двамата няма да има.

106

Анонимен

преди 1 година

Не знам, вече толкова статии излизат повечето в подкрепа на Украйна. Но аз не вярвам и не вярвам, че тази война е поведена ей така безпричинно от Русия. Тук са намесени итереси на Запада, на Америка, а Украйна, тя е само един полигон на международната сцена. Жалко за хората, не са първите пред дулото на Америка. Опашката е дълга, от индианците до иранците.

105

Анонимен

преди 1 година

да им напомня за 'военната операция' и избитите от русия Украински момчета до живот

fallback