Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Движението по жълтите павета пред сградата на Народното събрание ще бъде възстановено от днес.
Ремонтът започна през юли и включваше пренареждане и подмяна на паветата. Подновена е и пътната маркировка в района. Дейностите трябваше да приключат преди няколко дни, но имаше забавяне заради фугиране на настилката.
Гаранцията на ремонта е 5 години.

Oще по темата

Преди дни от неправителствената организация „Спаси София“ алармираха, че ремонтът е некачествен.

„По всичко личи, че жълтите павета ще са по-криви след пренареждането“, категорични са от организацията.

"На това приличат жълтите павета пред Народното събрание след ремонта за 17 млн. лв. Криви фуги, накълцани, счупени и непочистени павета и камари пясък - така ще изглежда най-централният площад на София. Най-лошото е, че малкото останали жълти павета се режат, за да могат строителите да запълнят некадърните фуги и така ремонтът на историческата настилка всъщност я унищожава", оплакват се от организацията, водена от общинския съветник Борис Бонев.

Реконструкцията пред парламента е част от глобалното преустройство на Зона 4 на софийския център, в която попада и площадът около храм-паметника „Александър Невски“. Строителството се извършва от добре известна фирма – "Трейс Груп". Общият бюджет за ремонта на Зона 4 е 14,2 млн. лв. без ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Принципно е равно Посредата ше е локва

18

Анонимен

преди 1 година

Крайно време е да се обособи пешеходна зона с жълтите павета, няма как да минават мпс-та по 10-20т и да очакваме друг резултат освен участък за ремонт.

17

д-р Исня

преди 1 година

Кога ще започне гаранционният ремонт на паветата? Каквото видях, след третата кола ще са нужни вериги, за да се мине през пясъка.

fallback