fallback

Над 5 000 са нарушенията на скоростта само за последните 2 седмици на столичния булевард "Черни връх" в района, в който Георги Семерджиев помете и уби 2 млади момичета в началото на лятото.

"Само за 12 дни на бул. "Черни връх" са засечени над 2 хиляди нарушители с над 70 км/ч. Най-високата скорост е 135 км/ч.", каза председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев.

Oще по темата
По думите му през светлата част на денонощието нарушенията не са много, като над 95% от хората все пак спазват правилата. "Проблемът е другите 5%, особено в късните часове, особено след 22 часа. При ограничение от 50 км/ ч се движат със 100, 120 км/ч", допълни той.

Според бившия шеф на КАТ Богдан Милчев проблемът с превишената скорост е от години, а държавата е неспособна да се справи.

За да се намалят нарушенията на пътя, експертите предлагат свързване на камерите на общините с контролните органи.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Защо им се плаща на всички държавни служители след като те не могат да контролират каквото и да било?

13

???

преди 1 година

Питам се защо преди 1989 година, при колите от онова време, които нямаха серво на волана и спирачките, а улиците бяха с павета и много рядко с асфалт, разрешената скорост беше до 60 км/ч, а сега е до 50 км/ч при коли произведени 30 години по-късно?! При това масово има ограничения от до 30 и 40 км/ч. Всеки пътен експерт знае, че при ограничение на скоростта под безопасната за пътя, катастрофите се увеличават, но в България няма пътни експерти.

12

Анонимен

преди 1 година

Лента за ляв завой - карат направо. Лента за десен завой - карат направо. Лента за направо - правят ляв завой. Тези кога ще ги глобите? Особено до нас има куриер на бяла баничарка с червени надписи, пише бързо на английски, който редовно прави ляв завой и отнема предимството на всички.

fallback