Снимка: БГНЕС

И през последното денонощие пътните полицаи установиха сериозен брой шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици, информира МВР.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна през последното денонощие са проверени над 9000 превозни средства и над 11 000 шофьори. Съставени са 2807 фиша и 753 акта за установени административни нарушения.

В рамките на изминалия ден са установени 18 души, качили се зад волана след употреба на алкохол – осем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души, а девет, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Акцията започна на 7 юли, а началото ѝ беше обявено от предишния премиер Кирил Петков. Повод за мащабните проверки срещу шофиране под въздействието на наркотици бе тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase