Снимка: Facebook/ Simeon Kiurkchiyski
fallback

В разгара на лятото и пълният с туристи парк "Витоша" - възмутени туристи сигнализираха за изхвърлени в планината боклуци.

На разходка в природен парк "Витоша" срещаме Пепа и Гергина. Рядко посещават района, но са категорични, че винаги, когато го правят, не оставят след себе си боклуци.

"Някъде има салфетки по пътя, капачки", сподели Гергина пред Bulgaria ON AIR.

"Събираме си боклука и като стигнем донякъде, където има кошче, го изхвърляме", допълни Пепа.

Така прави и Димитър. Седнал да почине и да похапне на едно от местата за отдих в планината.

"Всичко се събира в колата и в София", коментира той.

Не всички туристи обаче са като тях. Възмутени посетители разпространиха снимки, на които се вижда, че едно от местата за отдих в местността "Ветровала" е затрупано с боклуци. Забелязват се и следи от палене на огън, въпреки табелите, че това е забранено. След сигнала - мястото е почистено от "Зелени системи" към Столичната община.

"През последните седмици се забелязва по-голямо количество отпадъци на територията на природния парк. СО регулярно възлага почистване на масово посещаваните места, полянки и туристически пътеки. Като това се прави през ден", каза главният експерт в "Зелени системи" към СО - Сияна Хлебарска.

На места има поставени и кошчета, с които също се злоупотребява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Слави

преди 1 година

От 1989 България за 33 години се превърна в евротоалетна.Освен тотално замърсяване на околната среда,населените места и тотално бездействие от всички органи,растящия брой нерегламентирани сметища и липса на какъвто и да е контрол сме замърсени необратимо от вносни храни,добавки и др.Постепенно липсващото възпитание,купено образование или неграмотност ражда плодовете на които се"възхищаваме"

16

Анонимен

преди 1 година

Много диви и примитивни хора се заселиха в София.Обикновено са от най-ниската социална прослойка с ромски манталитет.Обичат да се събират на групички да крещят и да трупат отпадъци.Обикновено се събличат полуголи кълчейки обилно татуираните си тела под звуците на цвилеща чалга.Копират най-пропадналите прослойки от Африка,Азия и Южна Америка само че с ориенталски ритми.90 процента от тях са от провинцията и се гордеят с това личи си по диалектът им и зарадти това че смятат чалгата за добра музика

15

Контра

преди 1 година

И аз съм пускал сигнали, но какво от това? Точно около Ветровала, въпреки че си в планината, не се диша от пушеци, барбекюта, смрад, кола до кола, ако може в реката директно паркирани, пищящи хлапетии и селяния... Затова в събота и неделя, особено лятото не стъпвам горе. Това не са ТУРИСТИ по никакъв показател, така че не обиждайте!

fallback