Снимка: БГНЕС
fallback

Схемите за разсрочено плащане ще бъдат облекчени от столичната "Топлофикация". Мярката е насочена към хора в затруднено финансово или здравословно състояние.

Предвижда се срокът за плащане на задълженията да се увеличи от сегашните 6 месеца до 3 години. Няколко ще бъдат основните критерии, по които да се определи кой може да се възползва от облекчението, каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

След като идеята бъде одобрена, желаещите могат да се обърнат към "Топлофикация-София" за конкретните задължения.

"Ниски доходи, тоест минимална работна заплата на длъжника, ако доходът му е под минималната работна заплата или ако има решение на ТЕЛК на него, или на негов близък.

Оттук нататък започват различните вариации, които дават възможност в тези четири варианта да комбинираме най-доброто възможно.

Подготвяме графики и подробни схеми, с които да улесним хората. За миналата година са се сключили над 2 хил. споразумения. Убеден съм, че с новите, по-изгодни условия за заплащане, ще имаме възможност да увеличим поне с 50%, за да се избегнат дела и натрупването на разноски", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

До 15 кое е най-евтино бе, с увеличението от 40% ще плащаш по 300 лв за парно , аз с климатиците плащам по 200 и си ги ползвам и сега в жегите.

11

до Лина и

преди 1 година

следващия "анонимен". Никой не ви е виновен ,че живеете в сгради , които са проектирани с централно отопление и вертикална сградна инсталация, т.е. добрите стари соц. панелки.Това са сгради , които нямат нищо общо със семейно жилище , това са бекярски общежития от съветско-хитлеристки тип предназначени за раб.класа!Не ме разбирайте погрешно ,и аз живея в такова жилище!Алтернативата е сменяш жилището,а ако не се краде топлоенергия по "съседски" това е най-ефтиното отопление!

10

Lina

преди 1 година

До е как : Ти добре ли си? Топлофикация е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, никой не ме пита дали я искам. Чувал ли си за " сградна инсталация"??? Нямам парно, плащам 60 лв.

fallback