Снимка: Кадър, Нова тв

В столичния квартал "Надежда" жители се опакват от опустошено междублоково пространство с разорани тревни площи и дървета, изкоренени от багери и камиони.

Хората там изненадващо разбрали, че се разчиства терен за изграждане на паркинг, но под прозорците на спалните им. Недоволните твърдят, че ще се будят от шум на форсирани двигатели и миризма на изгорели газове. От районната администрация посочват, че искат да увеличат местата за паркиране.

"Тези, които са одобрили плана или хал хабер си нямат за какво става въпрос, или не ги интересува.От утре образно казано ще трябва да дишам прахоляци и да дишам колите от сутрин до вечер. Не може 2 метра под прозореца да има паркинг", коментира пред Нова тв един от жителите на квартала и допълни, че той се намира буквално в тревните площи.

До този момент мястото са били тревни площи.

"Планът е приет 2013 г. Предвиден е "джоб" за паркиране. Вижда се кои дървета сме запазили. По принцип паркингът е предвиден за 35 коли, намалили сме ги на 22. Всичко е в рамките на закона", заяви кметът на район "Надежда" Димитър Димов и допълни, че в момента се паркира безобразно.

Живеещите обясняват, че ако са искали паркинг, са щели да поискат и общината трябва да служи на хората и в момента паркингът се прави под спалните на живеещите в блока им.

Според Димов продължават да изпълняват плана си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase