Снимка: кадър, БНТ

Проект в столичния ж.к. "Банишора" предвижда улица и зелена площ в квартала да бъдат превърнaти в паркинг. Идеята предизвика недоволство на местните жители.

Проблемът идва от това, че в квартала има много автомобили и малко зелени площи.

"Проблемът е , че г-н Тодор Кръстев, който не присъства, кмет на р-н Сердика, без сгласуван проект изведнъж една сутрин започва да слива ул. Гредетинс със зелената площ, създавайки нови три реда паркови места. Ние искаме тук да има зеленина, а проблемът с паркоместата да бъде решен по нормален градоустройствен план. Не така, че да е за сметка на зелените площи и това да е законово.", заяви пред БНТ живущата в квартала Мартина Стефанова.

Представен е проект за въвеждане еднопосочно движение в карето "Опълченска", ул. "Охрид", ул. "Подполковник Калитин" и ул. Сливница, обясни инж. Никола Онов, гл. инженер на район Сердика. Той обясни, че по устройствен план това е ремонт на тротоара и пространството между трите блока.

Според Стефанова, паркираните наоколо автомобили са там заради новото строителство, за което не са предвидени парко места.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase