Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на столичния квартал "Враждебна" излязоха на протест. Хората са недоволни от липсата на реакция от страна на институциите заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в депото за сторителни материали край квартала, съобщи БНР.
 
"Нагоре от кота нула 15 метра камара с боклуци, това са стотици хиляди тона боклук. Ние това нещо вече няма да го търпим, защото тоя протест не е от лятото, тука говорим за години назад протестни действия.
 
Това е депо за строителни материали, а тук се изхвърлят пластмаса, найлон, опаковки, ПВС - плоскости с вредни лепила , автомобилни гуми, изолационни материали и други вносни отпадъци, които изискват специални площадки за временно съхрание и обработка след това.
 
А те се изхврлят тук и се заравят с тежка верижна техника и после покривани с пръст...това не отговаря на никакви екологични норми", каза пред БНР Мартин Стоянов от Инициативния комитет във "Враждебна". 
 
Той обясни още:
 
"По проекта, който ние сме го чели, сме го изискали и са ни го дали, трябваше да има десетки хиляди дървета засадени и езера, атракциони и т.н. Не само че не се случва, явно рекултивацията те я възприемат като затрупване на отпадъци, пластмаси и всякакви други с пръст. Ние ще протестираме, докато това нещо не се изчисти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Емил 98

преди 2 години

Този проблем не е само на кв. Враждебна. Този проблем е на цяла София, на цяла България! Въпросните езера се затрупват с ***(всякакви ***), следователно и подпочвените води около тези езера се замърсяват. На няма и 100м от тях минавар. Искър. Помислете малко за вашите деца. Борим се за чист въздух, пък си замърсяваме благородните почви 👏ВРАЖДЕБНА НЕ Е СМЕТИЩЕ!!!

17

Анонимен

преди 2 години

Поредните еко-глупендерчета

16

Старомодно Седларов

преди 2 години

Това на снимката пералня ли е или компютър , че нещо е доста размазана ?! Убеден съм че не е телевизор , защото ги няма вече тези ламповите !!

fallback