Снимка: БГНЕС
fallback

"Преди седем години Александровска болница не е имала задължения, а сега е в катастрофално състояние". Това обяви пред bTV доц. д-р Александър Оскар, който напусна съвета на директорите на лечебното заведение.

Специалистът посочи, че е напуснал съвета, защото не е съгласен с водената политика и начина, по който се управлява лечебното заведение.

Oще по темата

Оскар коментира, че е бил извикан в болницата, за да разпише протоколи на заседания на съвета на директорите, които не са се състояли, но на тях са разпределени над 30 млн. лева.

"Изпратих сигнал до тогавашния министър, проверката не е установила никакви нарушения. Изпратих нов сигнал до новия министър, проверката тече в момента", посочи Оскар.

Той твърди, че тези протоколи представляват непроведени заседания.

"Аз нямам претенции да бъда управител на болницата. Призоваваме принципала да намери начин как да ангажира хора, експерти, които да поемат болницата в такъв труден момент", каза още очният специалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Д-р Оскар е много добър лекар и смело изразява позицията си. Преди време обясни колко вредни са електронните устройства за зрението на децата, но кой да го чуе. Управляващите внедриха интерактивни дъски по училищата и усвоиха едни пари...

50

Mariq

преди 2 години

Всичките са за проверка и за опандизване на ръководствата им. Само ги инетересуват заплатите им и нищо друго . И хипократова клетва са давали - позор за тях и подигравка за данъкоплатеца !

49

Мехуро, ходя пеша бе

преди 2 години

До Малко реализъм!Супер е, че клиниката му е получила апаратура за милиони. Лошото е, че вероятно болницата е платила няколко пъти по-скъпо за същата апаратура. И е откраднала поне още толкова от всякакви схемички и точенен на здравната каса. Това е проблема и Костя Ботокса е символа на всичко гнило в здравеопазването ни.

fallback