Снимка: БГНЕС

Не се налага затваряне на детските градини и спиране на обучението в училище на учениците от 1. до 4. клас на територията на София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
По думите й броят на новозаразените в столицата се движи плавно, което предполага и гъвкави действия при налагането на противоепидемични мерки.

„На този етап са карантиринани само две детски гранини и едно училище, заради заразен персонал. Не се предвижда и затварянето на молове и фитнеси“, коментира Фандъкова, цитирана от bTV.

Столичният градоначалник призна, че леглата за болни от коронавирус в общинските болници са почти изцяло заети, но уверението е, че ще бъдат разкрити още такива, за да се посрещне новата вълна на заболяването.
 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 месеца

Има много болни деца от 1 до 4 клас крият и не дават вярна информация Фъндъкова да си отвори очите мързел голям в градината е същото, как не помисли за учителите защото те са по цял ден с децата ....

28

Реалист

преди 9 месеца

Госпожо Фандъкова, чак ме е срам от себе си, как съм могъл години наред да гласувам за вас!?По време на ПАНДЕМИЯТА лъсна цялата Ви Управленска немощ! Как съм могъл да, повярвам, че имате качества да управлявате столичния град. И останахме на, светлинни години в своето развитие от комшиите. Белград и Букурещ

27

Тодорова

преди 9 месеца

Здравейте,детето ми е 4 клас. Постоянно има болни в класа. Моля ви вземете под внимание, че и по-малките разпространяват вируса.Няма логика!