Снимка: БГНЕС

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 часа, реши Софийският оперативен щаб на заседанието си днес.

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийския оперативен щаб на заседанието си днес.  

По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.

В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица.

На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се увеличава и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.  

По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

Коментари Напиши коментар

192

Анонимен

преди 1 година

Тая чумавата кога ще влиза панделата за графа, метрото и без брой други кражби.

191

Чистота по български

преди 1 година

Понеже някои твърдят,че въздуха в МОЛ е чист,аз ще ви кажа факти.Обичах да си пия кафето на МОЛ на Опълченска.Още преди ковида се отказах.Сутрин в 10часа,мирише на прах,чистачките метат и мият след като вече има клиенти,въздух отвратителен.Същото правят и докато обядваш.Отвратително без контрол.Същото е и в мол Сердика.Никой не контролира това метене и миене ,докато има клиенти

190

Анонимен

преди 1 година

До АнонименТака е.Всяка зима отида ли в МОЛ в грипния сезон вечерта съм с температура.Дори да се дезенфекцира,нюма как да се проветрява,въздуха е един и същ,заразен с вируси.